Å julen vara ända till påska...

Eller hur är de? Ne nu är julen slut för min del. Fast måste säga att den var riktigt lyckad. Julafton började med mys morgon med älsklingen och vi byte julklappar, jag fick en ett jätte fint halsband och en väska, av mig fick han björn borg kalingar och en snygg simpsons tröja, Sen bar det av på frukost hos svärmor, riktigt mysigt. tycker dok att det är lite svårt att äta köttbullar och prinskorv till frukost. Efter en trevlig stund och ännu fler fina julklappar så åkte jag hem och hämtade Monty pch åkte vidare till mina föräldrar. där även min farmor var. Dagen avslutades med roliga lekar, god mat och massor med julklappar. Fick massa fint bla fick vi en GPS, en dataväska, brödrost, fårskin till knoddas, pengar mm.

Mamma hade även köpt massa söta babykläder, tack!  Sov sedan över hos mamma och pappa och åkte hem igen på torsdagen. Sen har vi hunnit med massa av saker här hemma. Sen i söndags var vi hos mamma och pappa, då deubjudit svärmor på middag, första gången de träffas. Jag jag vet att de borde hänt tidigare men så är det ibland. Super trevligt var det iaf och alla var väldigt nöjda, Även Monty som fick njuta av den goa maten.

I går jobbade jag mina första dag på över en vecka, har varit riktigt skönt att vara ledig och nu jobbar jag inte igen förens på fredag sen är det ytligare några dagar ledigt, och enligt min beräkning om jag nu får havandeskapspenning så har jag bara 13 arbetspass kvar.

Dagen i dag började dagen med ett besök hos vetrinären för att få lugnade till Monty med tanke på i morgon. Fick även påpekat att han var överviktigt och fick prata med en dietist, så nu går han på hård bantning, stackaren. Får endast äta den mat som jag köpe idag, men med tanke på priset så borde de smaka underbart, men de är han värd min ''lilla'' fyrbenta vän.  Sen har dagen bara försvunnit iväg, och nu sitter jag här helt slut.
 
Så nu har jag skrivit av mig lite och i morgon är årets sista dag! Undra vad som förgyller denna dag?

I morgon gäller de....

Bara natten kvar nu sen är de julafton! Ska snart gå coh lägga mig så tiden går fort. HAr haft fullt upp hela dagen. Har varit inne i Halmstad en sväng som resten av befolkningen var och fixa de sista sen har jag städat de sista och nu sitter jag här, helt slut körd i hela kroppen.

Vill passa på och önska alla en riktig GOD JUL

100 dagar kvar

Måste börja detta inlägg med att säga förlåt  älskling för i natt. Jag puttade till han i natt för att han snarka, men medans jag fick liv i han så fortsatte ändå snarkandet, hmm.... de visade sig att det var vår kära hund som snarka som en gris, och inte ville han sluta heller. Men efter många om och män så kunde jag äntligen somna om.

Idag är det 100 dagar kvar till knoddis är beräknad till att titta ut, längar så. Kan inte dessa dagar bara flyga fram.

Sitter och väntar på att klockan ska gå, för mammi och pappi är på väg hit för att fika och umgås lite, alltid lika trevligt. Skulle bakat igentligen men de har inte blivit av utan igår när vi stor handla på maxi så passa vi på att köpa lite kakor som vi kan bjuda på. Har precis varit ute en timme med Monty så jag förtjänar några extra kakor.

Nehe nu är min skriv fantasi borta, skriver mer sen.

En tyst söndags morgon i familjen Tuvesson/Persson

Söndag morgon, är bara jag vaken, så jag försöker sitta här tyst så jag inte älsklingen vaknar. Hunden ligger med och sover, han är väldigt morgon trött av sig. Vi har och firade jul hos Jontes farmor och farfar igår, var ganska så trevligt, kände igen dem flesta, inte så ofta som man träffas ju. Jag fick en mysig fleccefilt i julklapp och Jonte fick pengar, sånt som alltid behövs, speciellt nu.

Julstädade igår, hittade ställen att dammsuga på som inte har gjorts på länge, när man har hund så har man verkligen hundhår överallt. Så idag tänkte jag passa på att ev baka lite, då mina föräldrar kommer på besök i morgon. Sen måste vi även stor handla, kylen står nästan helt tom, men jag fasar för att handla. Är så sjukt mycket folk på maxi, alla drar i allt och kör på varandra. Men men mat måste vi ju ha så det finns inte så mycket val tyvärr.

Maria från Helsingborg skulle även titta inom en sväng nu till lunch, ska bli rikitgt trevligt. Hon har inte varit här på ett år, så det kanske är dax nu? Hon får passa på och kolla hur vi har det i lägenheten innan vi flyttar ju. Nehe om man skulle se om man kunde få i sig lite frukost kanske, magen skriker efter mat.

God morgon, god middag, god kväll

Fredag efter middag och det regnar utanför mitt fönster, vart tog snön och vintern vägen? vill ha en vit jul. Har en luten julklapp kvar att fixa, måste göra de snart bara 5 dagar kvar nu. Jonte fick julklapp av hasn chef idag 1000 kr på maxi och en blomma, perfekt! precis vad vi behövde. Av min chef fick jonte ett års kort till badet, han som verkligen älskar och bada, eller inte. Men ska försöka få med han sen när vi ska bada med knoddis, för babysim måste vi ju gå på.

I kväll blir det mest lungt för min del, känner inte alls för att göra någonting mer än att krypa upp i soffan och kolla på tv¨, blev en sen kväll igår då det var final på hells kitchen, var rätt som vann. I morgon ska vi till Jontes farmor och farfar och fira jul, har bara träffat dem en gång innan, så jag kommer inte ens ihåg hur det ser ut, men men. Vi måste vara lite social och säga god jul i alla fall.

Annars har det inte hänt alls speciellt mycket på senaste, eller jo fick ett telefon samtal jag inte väntat mig igår, från min farbror som jag säkret inte pratat med på ett år. Han hade hört att vi letade hus och frågade om vi ville ha hjälp. Han är någon byggledare eller så, så vi belv jätte glada, behövs alltid hjälp från alla håll och kanter när man ska köpa hus.

Nehe nu pratar Mathias i min wokitaki och tycker att jag ska komma in och jobba lite till, slutar halv åtta, så bara tre timmar kvar sen är jag ledig fram tills den 29, ska bli så skönt så det inte ens finns ord för de.

Tillbaka till verkligheten

Jaha redan onsdag, och här sitter man igen. Har precis kommit hem efter att spenderat natten hos mina föräldrar. Åkte ner dit i går morse, då jag skulle till tandläkaren och sen umgicks jag hela dagen med mammi, vi gjorde knäck och fixade julklappar, riktigt mysigt! Längtar verkligen efter jul, är säkert mycket för att vi inte fira någon förra året. Senare på kvällen kom även pappi hem, och han hjälpte mig med rås och tips ang bolån och vad vi ska tänka på när vi köper hus, tack för de! Hade hunden mer ner också, så det blev en liten halv jobbig natt då han hade väldigt svårt att komma till ro, utan sprang mest om kring och gnällde, och tuggade på mammis matta (fy,fy)

Men efter två nångång så somnade han äntligen, så även jag kunde få sova, har sen sovit som en gris till jag gick upp lite i tio. Är svårt att ligga skönt i sängen, hur man än ligger så är magen lite ivägen, och barnmorskan som tyckte jag skulle äta mer då jag gått ner lite i vikt, då kommer jag inte alls kunna sova på nätterna ju.

Börjar jobba nu klockan tre, känner inte alls för det idag. Är riktigt seg och skulle helst bara ligga i sängen och kolla på tv hela dagen, men det går ju inte riktigt tyvärr. Men jobbar bara en månad till nu, och ledig mycket i jul så det känns super skönt.

De va min helg de ja...

Så nu är helgen snart slut, hmm vad har jag gjort? I fredags somnade jag mitt i en bra film vi kolla på, skulle bara blunda i reklamen vilket inte gick så bra. Vaknade sen halv två och då stod tv'n fortfarnde på för Jonte hade somnat på soffan så det var bara att få liv i han så han kunde krypa ner i sängen med.

Igår kom mammi på besök, alltid trevligt! Var ett bra tag sen hon var här sist. Vi var ute i snön och lekte med Monty sen tog vi en sväng ut med bilen så jag kunde visa huset för henne, hon tyckte också om de. Sen laga vi god mat också. När mammi sin åkte hem så åkte jag till lillen där jonte redan var. Så spela vi lite sen kolla vi in en bra film med.,

Idag söndag så har jag jobbat, sista babysimmet för säsongen och nästa sänsong är jag bara med första och ev andra gången innan jag får havandeskapspenning. Sen nu i em och ikväll har vi bara tagit det lungt, har inte orkat lyfta ett finger om jag ska vara ärlig.  Snön har redan försvunnit tyvärr, jag som önska vi skulle få en vit jul.

I morgon har jag tid hos Barnmorskan redan nio, och de ska sticka mig i armen. Hoppas att det går bättre denna gång för förra fick de hålla på ett bra tag innan de kom nåt blod, och jag hatar när de sticker mig i armen, fingret är helt okej.

Nu är det jul igen för nu är det jul igen, och julen vara än till påska.

Snö, massor av snö! är det utanför mitt fönster, och mer kommer de komma då de fortfarnde snöar. Är så himla mysigt och man blir så glad av det. Sitter med glitter i håret här på jobbet men snart så slutar jag och då ska jag ut och rulla mig i snön, ne men nästan. Monty älskar snö var knappt så jag fick in han efter morgon promenaden i morse så jag ska ut med han och busa så fort jag kommer hem. Är riktigt kram snö med så man kan göra snöbollar.

Var duktig igår och skrev klart allt rim till julklapparna så nu är det bara och vänta till julafton och se om alla blir glada för sina klappar, vilket jag hoppas på! Kan inte förstå varför ja ska må så här piss på morgonen är helt hemskt. Mår illa och allt för ofta så blir det huvudet i toalettstolen innan klockan slagit tolv, Är riktigt trött på det nu, vill bara må som jag gjorde innan.

Äntligen....

Fick jag den sovmorgon som jag behövde. Äslklingen var snäll och släppte ut Monty innan jobbet, så han låg snällt och vänta på att jag skulle vakna, utan att väcka mig. Klockan blev halv tio innan jag kom upp, tog en snabb fruksost för att sen åka ut till stallet, men.... min bildörr hade frusit fast, eller rättare sagt alla dörrar på bilen! Så jag kom inte ens in i den. Som tur är så har vi ju tre bilar (ja jag vet att det är onödigt) så efter ett tag fick jag upp bildörren på audin istället och kunde köra med den. Nu 4 timmar senare så har jag fortfarande inte fått upp min dörr, så det får väl bli ''finbilen'' till jobbet med.

Är riktigt kallt ute, och det sägs att det ska komma massor med snö i morgon, vilket jag hoppas på! Har fixat lite med mina julklappar, så att jag kan ta hem dem till mina föräldrar nästa vecka, så slipper de stå här och ta plats och så är det ingen risk att älskligen tjuvkollar på sina paket heller.

Börjar jobba om 40 min, så det är väl dax att trycka i sig en macka och sen köra i väg till värmen, har ju ändå 30 grader varmt inne på jobbet.

Sova, sova, säng

Tror ni jag fick någon sov morgon i morse? nej nej. Klockan sju i morse så ville en hund gå ut och kissa, så det var bara att palla sig upp och släppa ut han. När jag väl kom upp så kände jag hur fruktansvärt hungrig jag var, så det vara bara att gå in och äta frukost. Sen blev det sängen för min del igen, och kom inte upp förens klockan elva, fortfarande super seg i kroppen. Försökte ta tag i mitt liv så jag ställde mig och diska och plocka undan hemma. Sen begav jag och Monty iväg till skogen för en härlig promenad, alltid skönt att få röra på fläsket lite. Efter promenaden så kände jag mig lite piggare och gladare. Han hem och fixa lite till innan det var dax för att jobba lite, har kort dag på onsdagar ''bara'' 4,5 tim så det är väldigt skönt. Nu sitter jag hemma och har precis ätit lite och ska snart sova då jag knappt kan hålla ögonen öppna.

Hemligstämplat

Idag var dagen som vi längtat efter ett bra tag, men allt detta är hemligstämplat! då våra konkurenter kanske läser detta? så jag  berättar om allt senare. Efter allt detta har vi även hunnit med en sväng in till Halmstad för att byta bredband då detta inte fungerat. Fick en ny ''plupp'' att sätta i datorn då de menade att den gamla var trasig och det var därför som den kopplade ner oss hela tiden, så nu hoppas vi att detta kommer fungerar. Annars kommer en arg fröken Persson åka tillbaka till elgiganten och klaga.

Har nu i kväll varit en sväng i stallet och julpyntat lite, får man inte göra det hemma så får man föra det någon annanstans, skratt. Monty var med så nu ligger han helt slut körd brevid soffan och kollar bara upp om vi skulle öppna kylskåps dörren. I morgon börjar jag inte förens klockan tre så det blir sov morgon om jag nu får det för allmänheten sen ska jag pyssla lite här hemma och bara ta det lungt.

Knoddis har gjort fri volter i magen idag, undrar om det börjar bli lite trångt för han nu? Man kan verkigen känns hur han ligger emellanåt. Nu är det 113 dagar kvar.

Tjoo hopp

Måndag kväll, har nästan precis kommit hem från jobbet och tryckt i mig 3 mackor. alltid hungrig när man jobbat. Dagen har varit ganska så lugn, mest varit hemma och haft det skönt, fick dok ingen sov morgon som jag önskade! Först vakna jag när jonte gick vid halv sju, klockan sju fick jag sen ett sms och klockasn åtta knacka det på dörren. så som sagt ingen sov morgon för min del. I morgon måste vi med upp med tuppen. Ska först till banken, sen ska vi kolla på hus! Vi har hittat vårat dröm hus, enligt bilderna så nu hoppas vi det ser lika bra ut i verkligehten. Så håll tummarna för oss.
Nehe klockan är kvart över tio och det är dax för fröken Persson att hoppa i säng. Skriver mer i morgon.

bättre sent än aldrig

Oj, oj nu var det ett tag sen jag skrev sist, vet inte om jag kan skylla på att det varit mycket att göra utan mest lathet, och en dator som inte riktigt vill vad jag vill. I Fredags, ja va gjorde vi då? Jo jag jobba till halv åtta sen åkte jag till Martin och Samantha, och älsklingen som redan var där, Vi spelade guitar hero och sing star Abba, verkligen snygg röst man har, eller inte!!!! Var nog mest jag och Samantha som tyckte det var kul för killarna höll mest för öronen.

Igår så gjorde vi inte så mycket under dagen, var i skogen en timme med Monty men det var nog allt, på kvällen var det julbord med jobbet, helt okej. Men förstår inte varför vissa ska dricka så in i helvete? Åkte där i från redan vid tio, med åtta köttbullar i magen var det ända jag åt på julbordet. Åkte hem till Martin och Samanhtha igen, och körde en favorit i repis, lika kul som i fredags.

Natten mellan lördag och söndag har varit hemsk! Har haft så jävla ont i huvdet så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. inga tabletter hjälpte, utan bara låg och vände och vred på mig i sängen, förutom den stund jag spenadera med huvudet i toaletten. Stackars älsklingen och vakna av det, 2 ggr dessutom. Fick tag i chefen i morse efter många om och men för att berätta att jag var sjuk, men han var knappast kontaktbar efter julbordet igår. Så jag löste det hela själv och gick sen och la mig igen. Älsklingen väkte mig halv elva, men mådde fortfarande inte bra, inte förens nu i kväll som jag känner mig piggare.


Stress......

Stress, stress, stress! att jag aldrig lär mig. Ska alltid klämma in för mycket saker på en och samma dag, så till slut känns de som om jag bara springer runt. Dagen började med att jag kom upp för sent ur sängen, precis som vanligt. Sen ut med hunden, åka in till Halmstad, handla klart jul klapparna, har en kvar men vet vad jag ska köpa. Sen äta lunch och åka till jontes jobb och hämta hunden som varit där medans ja var i stan, hem och lämna honom sen snabbt köra till jobbet och jobba. så det har varit fullt ös hela dagen, och nu sitter jag helt slut körd i soffan, och ska snart hoppa i sängen och sova.

Julmys

Här kommer lite jul bilder från vårat hem, då älsklingen inte är så mycket för jul så är det få julsaker, men försökt få det lite mysigt.








Nu blir de rent och fint ut i vårt hus!

Idag har både jag och jonte varit lediga från jobbet, jag är ju alltid ledig på tisdagar men inte han. Blev dok inte så lång sovmorgon då han skulle vara hos läkaren innan nio men men skönt att få det gjort. Efter det har vi varit inne i Halmstad och kollat runt lite, köpte bla en ny dammsugare, 1500 kr. Fy fan! Bara för man ska ha det rent och snyggt hemma. På vägen hem mådde ja skit illa, så vi fick stanna på vägen så jag fick ta luft, var länge sen det var så illa, är glad att det blev bättre med frisk luft.

Vi har också hunnit med ett besök hos svärmor och tjafsat med baken ang banklång till vårt dröm hus. Men de är ju inte speciellt snabba när det gäller låne ansökningar. Sen har vi hjälps åt att städa här hemma, riktigt fint blev det, var länge sen det var så här rent här hemma! Nu får vi bara se hur länge det varar med tanke på att hunden hårar otroligt mycket, man skulle kunna tro att han nästan var naken med tanke på hur mycket hår det ligger på golvet.

Jag anmälde Jonte till okänd diagnos i förgår, då han har problem med illa mående och med magmunnen, och igår ringde de han och berätta att han var uttagen i första uttagningen så nu är det bara och vänta och se om han kommer vidare, vem vet han kanske blir tv kändis.

Idag är det 120 dagar kvar till Knoddis kommer ut, om han nu kan hålla räkningen.

1 december idag, (Snart är det jul på riktigt)

Jaha då sitter man här på jobbet igen, har middags rast, men maten är slut och jag har 20 min kvar att fördriva tiden på. Jonte försov sig i morse, dok inte så länge som tur var, vaknade när hans telefon ringde och passade då på att slå på TV'n och  kolla in årets julkalender, ja jag vet att det är för barn, men jag har väl inte växt upp än då! Tyvärr var det en besvikelse, varför kan den inte vara lika bra som när man var liten? Så är nog ingen risk att jag ställer klockan på kvart över sju bara för att kolla in  julkalender i år i alla fall.

Efter tv tittandet tänkte jag bara vila ögonen lite till, och vips ringer Jonte och klockan är tio och jag sover fortfarande, inte vanligt om man heter Emelie Persson. Tog en sväng om med hunden sen åkte jag och köpte lunch och åkte till älsklingens jobb så vi åt ihop då han ända var ensam på jobbet. Sen hem om och lämna hunden och åkte hit till jobbet där jag sitter nu.

Fick ett udda telefonsamtal av Jonte med idag, hörde han bara i bakgrunden att han prata i en annan telefon och ville ha nummret till Emelie Persson på kustvägen 136 i Mellbystrand, hmm allstå mitt nummer. Hur jag än skrek i luren så hörde han mig inte. Så ja la på och ringde upp. Då visa det sig att han skärm blivit helt svart så han såg inte vad han gjorde, så han fick inte tag i mitt nummer, som han ännu inte lärt sig efter två år. Så jag fick snällt ta med hans gamla telefon till jobbet så fick han komma hit och hämta den. Hans nya telefon har han inte ens haft en vecka! Ska sånt inte hålla längre? Jävla skit kvalite. Hoppas inte elgiganten krånglar nu utan ger han en ny, han tog ju dok drulle försäkring som tur var.


RSS 2.0