Listinlägg

Fick inspiration att göra ett list inlägg precis som min blogg vän Carla

* Vi har köpt en ny vagn till Melvin, blev en Emmaljunga cerox, dok när vi skulle provköra den i fredags så började det regna så det blev inget långt men nu har jag hunnit köra den och det känns bra.



* Vi har varit hemma hos framor och lånat hennes badkar, så mysigt! Så fick pappa Jonte bli ren med.





* Vi har ätit glass och njuit av solen.



* Vi har monterat en gunga i taket fär man kan sitta och gunga. Melvin sover gärna i knäet medans det gungar.





2 månader

I går blev vår älskling 2 månader. de 2 bästa månaderna i mitt liv!



Jag och Melvin var i Hässleholm hos hans mormor och morfar och hälsade på. Min mamma är sjukskriven så jag passar på att vara där när hon också är hemma på dagarna. Blev en lång promenad med vagen först på förmiddagen sen på kvällen tog mormor Melvin på en sväng till medans jag låg i badet.



Vi var och tittade på hus i måndags igen, och denna gången kändes det bra, så nu har vi lagt ett bud och så håller vi tummarna. Hade varit så himla skönt med något eget där man kan göra vad man vill och hur man vill.

Sov över i Hässleholm och åkte hem idag på morgonen. Åkte direkt till BVC, sa till mamma igår att jag trodde Melvin skulle väga 4500, och jag var nära för han vägde 4470. Ska börja äta lite mjölk nu igen och se vad som händer. Hoppas det fungerar bra.

Var även en sväng på brukshundsklubben och träna idag. Melvins satt en stund på min mage och hjälpte till och sedan satt han och sov i bilstolen, min lilla älskade plutt.


Vår helg

I fredags så var vi ute och gick en skön promenad i det fina vädret, först hade vi tänkt bada men det blev lite ändrade planer. När vi kom från promenaden så starta vi grillen och grillade. Så det blev mest en lugn skön fredag kväll med familjen.



I lördags åkte jag ganska så tidigt till mina föräldrar, dit även min farmor kom för att få se vårat underverk.
Alltid lika trevligt att komma hem till mamma och pappa, önskar bara att de bodde närmare.


Här busar morfar med Melvin.


Blev en promenad ner till ''stan'' där vi bla kollade på barnvagnar då jag gärna skulle vilja byta ut vår. Sen blev det en god middag och även ett bad för Melvin innan det var dax att åka hem. Sen var jag även lite kreaktiv och gjorde en mobil till Melvins vagn.



I dag packade vi bilen och möte upp Samantha och Martin för att sen åka ut till Hishult och kolla på de nybyggda vindkraftverken, som var gigantiska. Gäller att passa på att vara ute så myckligt så möjligt. Melvin sov hela tiden i vagnen och ibland hade man gärna krypit ner brevid han.




Det vackraste

Det vackraste jag vet, vaken som sovande.


Det Vackraste jag vet
Är att se dig när du sover
Här råder stilla frid
Och jag glömmer både rum och tid
Du ligger här brevid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig är Det Vackraste för mig

Så sagolikt det är
Att se morgondimman lätta
När mörkret sakta flyr
Och att se hur dagen åter gryr
En kylig morgonbris
Sakta sveper genom rummet
Jag kryper tätt intill
Lycklig för att du finns till.

Det vackraste
(P.Grönvall / N.Grönvall / M.Rådsten)


2 månaders kontroll

BVC i förmiddags, var 2 månaders kontroll. Allt såg bra ut och Melvin är nu 56 lång och väger 4320 gram, min kille är stor och stark. Ska fortsätta med mjökfritt minst en vecka till och sen utvärdera. Efter BVC åkte jag till svärmor där middagen stod framme, spagetti och köttfärsås. Tack farmor Cina. Efter middagen så åkte jag tillbaka till familje centralen för att vara med på öppnaförskolan. Är trevligt att ha nånstans att åka varje vecka och träffa fler mammor och barn. 



I går blev det en snilleblixt och jag och Fanny åkte till ullared en sväng. Farmor Cina satt barnvakt fram till Jonte slutade jobba. Handlade inte så jätte mycket men lite blev det. Bla ett babygym till Melvin med massa djur. Sen fick han även en reg skylt till barnvagen och sen blev det lite annat smått och gott. Melvin har provat babygymmet nu i kväll han riktigt följde med, med ögonen när man rörde vid sakerna och så hade han ett riktigt leende, så kul at se.


Lillebror och storebror

Smile, äntligen får jag vår gullunges leende på bild.


Känns om Melvins mage börjar bli bättre nu, så jag hopps det fortsätter så. Kom upp rätt tidigt för att vara oss i morse och efter frukost så körde vi iväg till brukshundklubben så Monty fick springa av sig lite. Men helt plötsligt så början han halta så han måste ha sträckt sig eller något liknande. Så nu få han ta det lungt tills de är bra och med lite tur så är det borta till i morgon.



Storebror underhåller lillebror.


Underbart

Det finns inget mer underbart än när du andas på mig för då känner jag att du finns på riktigt och inte är en dröm. Kan ligga hur länge som helst och bara titta på dig och känna hur du andas. Du är den finaste gåvan man kan få!


Dop

Har börjat planera inför Melvins dop nu, våran dröm är att ha det i trädgården, och om vi inte hittat nåt hus vid dopet så
blir det i svärmors trädgård. Dok är det svårare än man tror att få prästen till att utföra dopet hemma. Ska ringa till kyrkoheden och uppge ett skäl till att vi ska hålla dopet hemma. Skälet bli att vi vill att vår son blir döpt i sin pappas barndomshem. Så jag hoppas på att de går med på det, hade varit så mysigt. Melvin kommer ha samma dopklänning som jag hade när jag var liten, fadder kommer bli Jontes syster Johanna.



Har varit på öppna förskolan idag, svärmor följde med och kollade. Inte alls mycket folk är så olika från gång till gång, men det finns alltid någon trevligt att prata med. Är kul och ha något som man gör varje vecka, går måndag och torsdag och tycker det är alldeles lagom. Ledarna tyckte Melvin hade utvecklas massor sen vi var där sist för idag var han vaken i 2 timmar, vilket han inte brukar när vi är där hemma är det inge problem. Sen märker man nu hur han ser mer saker och det är verkligen spännade att se han utveckas från dag till dag.



Denna dikt tänkte jag ha med på dopet

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp
en gåva från himmelen jag just har fått.
Två händer, två fötter, ett ansikte så sött
ett efterlängtat litet barn jag just har fött
Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm
ett vackert litet barn jag håller i min arm
Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv
ett barn som ska ta världen med flera små kliv
Ensam, vilsen och lite rädd ibland
i mörkret du famlar efter en hand.
Sorgen och glädjen följer dina spår
livserfarenheten är följden du får.
Mamma, barn, två hjärtan, två själar
ett starkare band har ingen sett.
Något så stort, en känsla så stark
en kärlek som står på stadig mark.


Dikten kommer från www.barndop,nu

19 Mars 2009

Är den bästa dagen i mitt liv! Har aldrig tidigare varit med om något så stort som när Melvin kom till världen. går inte att beskriva den kärleken man har till sitt barn, utan man måste vara med om det för att förstå hur underbart det är.

Du ger mig styrka och hopp!






Jag hoppas

Jag hoppas att jag kommer bli en sån underbar mamma till Melvin som min mamma är till mig!
Jonte har varit i Tyskland med jobbet onsdag till fredag och då har mamma varit här och hjälpt mig, Vi har hunnit med en hel del, bla annat två vänder till ikea och fixat här hemma, så nu är här så fint som det kan bli, kanske inte så rent som det kan bli men men. Melvins mage är inte bra än men det är på G hoppas jag. Var inne på sjukan både måndag och tisdag, men nu testar vi mjölk fritt så får vi se vad som händer. Håll tummarna för lilla Melvin.

Helgen kommer bli lungt vad jag vet, har inga planer helst utan vill vara hemma med familjen och mysa.




Lördag

Lördag idag, men det känns som söndag är säkert för Jonte varit ledig torsdag och fredag, har varit så mysigt att han har varit hemma. Melvin är mer med och kollar på allt hela tiden, är så roligt och man ser han utvecklas varje dag.

Valborg blev en lugn kväll, Richard och Fanny kom hit och vi gick en promenad på stranden på kvällen. se majbrasan  Annars så har vi mest mysigt de senaste dagarna, har varit underbart väder så har försökt vara ute en hel del. I går  satt vi på torget med svärmor och åt glass och idag blev det samma sak fast med Melvins fastrar.

I morgon så ska vi som sagt kolla på hus igen och både Melvins Mormor och farmor ska med som smakråd, alltid skönt att ha någon med när man tittar, då alla kollar på olika saker. Så vi håller tummarna att detta hus är något för oss.






RSS 2.0