Första advent

Ja idag var de första advent, men tycker inte att det känns något speciellt då jag inte hunnit med att sitta ner och njuta, Har haft babysim sen blev de stallet, fasnade där så nu när jag kom hem så är jag helt slut, orkar inte nåt.
Men ska tända lite ljus nu medans jag kollar på TV är alltid lite mys. Ute kvällen igår blev lyckad, både jag och älsklingen åt fläskfileplanka, super gott. Älsklingen fick ner både förrätt och efterrätt, men jag fixade inte ens hela plankan. Tror knoddis trycker lite då jag inte alls kan äta mycket på en och samma gång, utan får äta lite och ofta. Kom hem tidigt och jag la mig direkt, men när klockan ringde i morse så kändes det som om jag bara sovit någon timme max, även fast det gått nästan nio timmar! Men i morgon börjar jag inte förens klockan halv tre så jag ska ta mig en riktigt sov morgon och bara njuta av den varma sängen, synd bara att sällskapet går upp klockan halv sju och ska jobba, alltid mysigt att ligga två och mysa.

Lördags mys

Lördag kväll, sitter i soffan och kollar på tv vilket jag i stort sätt gjort hela dagen känns de som, de ända vi gjort är att vi tog en road trip i morse och kollade på ett hus som är till salu sen kollade vi även in skidbacken som finns i Våxtorp, och det var faktiskt folk som åkte, så riktigt mysigt ut, vill också! Men kommer väl knappast i mina skidkläder. Nu i kväll har vi bokat bord på Anna bell så vi och två par till ska dit och äta och umgås lite är tanken, ska bli skönt att lätta rumpan från soffan och hitta på något.

Har även vikt alla ''små'' kläder som knoddas ska ha och stoppat ner dem i vagnen så allt är samlat på ett ställe. Har  tyvärr ingen plats någon annanstans som det ser ut nu, vi har lite för mycket kläder för de lilla utrymme vi har.

ÄNTLIGEN....

Fredag var det idag igen ja, veckan bara går förbi i super fart. Idag har det jobbats, höll dok på att försova mig i morse, har super svårt att komma upp på morgonen nu för tiden, vet inte om de är för att jag sover dåligt på nätterna och behöver min skönhetssömn? Nu ikväll har vi lagat tacos, riktigt gott blev de. Älsklingen har ÄNTLIGEN fått känns knoddis sparka nu i kväll, första gången! Annars har vi haft sån otur att han slutat precis när han lagt handen på min mage, men som sagt det gick äntligen idag, mysigt!

Snart ska vi bege oss till lillen och kolla på film, får se vad de blir för nåt, han ville se Arn men vet inte om jag är sugen på de. Svenska filmer brukar ju inte vara det bästa, men visst nån gång ska ju alltid vara första gången.  Har inga planer alls för lördagen utan blir nog en skön sov morgon och sen bara ta det lungt och ta dagen som den kommer. Ajökens!

Duktig flicka....

Trots att bara klockan är halv två så känns det som om jag hunnit med hur mycket som helst idag, älsklingen såg dok till att jag klev upp från den varma goa sängen redan sju i morse, bara för att jag skulle hinna till tandläkaren, som är ända nere i Helsingborg, väl hemma igen så stanna jag på Maxi och stor handla sen bar det av till stallet och efter det har jag hunnit städa, laga mat och tvätta bebis kläder, kände för att göra det idag så de va lika bra att passa på, vill inte packa ner dem om de inte är tvättade.

Snart ska jag iväg och jobba, ska passa på att lämna in havandeskaps papperna på vägen då jag nu äntligen har allt efter besöket hos barnmorskan igår. Hoppas på att komma hem i lagom tid, känner inte alls för att jobba idag, vill bara krypa upp i soffan med massa satsumas och en bra film.

Vilken boxare.....

Vaknade sju i morse av att hela magen hoppade, tror han där inne är en riktigt lite boxare. Kunde inte somna om efter de, utan låg bara kvar i sängen till älskligen vaknat, vi börjde prata och vips var klockan åtta, vi som skulle gå upp i god tid innan barnmorskan, men så gick det med det. Vi kom i tid i alla fall, fick min ''riktiga'' barnmorska nu då jag tydligen bara haft en vikarie för henne innan.

Allt såg bra ut och hon tyckte jag hade bra blodvärden, 4,6 kg har jag gått. Lyssnade även på hjärt ljuden och de är först då man inser att det verkligen lever någon där inne.

När suget sätter in

Är så jävla sugen på ett stort rött safftigt äpple, så jag vet inte vart jag ska bli av! Problemet är att det är veckans höjd punkt på tv just nu DW. Försöker flörta med Jonte så han ska åka till preem och handla till mig men han vill att jag följer med, så jag får väl hålla mig till tio då DW är slut. Får se om jag hittar något annat att tugga på så länge.

En dammsugare som inte suger längre....

Hela dagen har gått åt att städa lägenheten, vi bor på 56 kvm och ändå ska det ta en hel dag att städa kan inte fatta de, hmm kanske för att de typ tog en timme att diska, När jag skulle dammsuga det sista så la dammsugaren av och gav mig en jävla stöt, inte skönt alls. Hoppas bara att det inte är någon fara för lilla knoddis där inne.

Nu sitter jag och tar det lungt i soffan, och väntar på att vi ska få varm vatten så jag kan ta en dusch. Sen när älsklingen kommer hem så ska vi åka och fixa bredband då det vi har sagt upp de vi har nu och ska ha ett nytt, som fungerar och inte är lika pissigt som detta, (tre) sen ska vi även söka lån till hus hade vi tänkt.

Sen kan jag tänka mig att jag kommer sova gått efter allt detta. I morgon ska vi infinna oss hos barnmorskan klockan nio, så det blir upp i tid för en gång skull. Är så tacksam för att älsklingen har varit med varje gång jag varit där, har varit en skönt stöd. Älskar dig Jonathan Tuvesson!

Helgen i korthet

Så där nu var helgen avklarad. Åkte som sagt till föräldrarna i fredags kväll där det bjöds på hemlagad middag och massa prat. Kom i säng rätt tidigt då jag är trött av mig för tillfället. Lördag morgon var vi uppe med tuppen för att bege oss till Kristanstad för lite shopping, och det blev det. Fick lite nya mamma kläder av mamma, så jag slipper gå runt i mjukiskläder hela tiden, (även om det är de bästa som finns) Kollade även in lite julklappar, och bara njöt i snön.
Åkte sen hem för en mys kväll med älsklingen, upp tidigt igen söndag men denna gång för att ha babysim. Är så jävla segt rätt ut sagt att gå upp sju varje söndags morgon, men det är värt det när man väl kommer till jobbet med alla små söta barn.

Efter åkte jag själv på julskylting inne i Laholm, även fast det är min tredje jul här så har jag inte varit på den, första julen jobbade jag och förra julen var jag ju i Austarlien, men som sagt i år lyckades jag! Riktigt mysigt var det, träffade på jontes släktingar, och tomten så klart!

Men nu är det i alla fall måndag igen och jag sitter på jobbet och har precis tryckt i mig snabb macaroner med köttfärssås, och nu väntar alla ''jobbiga'' barn på att jag ska komma ut och hålla reda på dem i bassängerna, så det är väl bäst det. Min gen lilla knodd ligger här och hejar på i magen. Tack och hej leverpastej!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt haha

Någon från de högre makterna måste ha läst mitt inlägg sen igår då det snöade i morse, så mysigt. Åt bara frukost sen gav sig jag och Monty ut, han körde ner nosen i snön och bara spang runder. Hoppas det kommer mer snö och att den får ligga kvar nu. Har lite otur då jag jobbar hela dagen och måste vara inne men så är det ibland. Slutar halv sex och sätter mig då direkt i bilen och kör till Skåne, eller rättare sagt till Hässleholm och mina föräldrar.
Passar på att umgås lite med familjen. Mamma och jag ska iväg och jul handla lite i morgon är tanken.
En del julklappar är redan inhandlade, och jag har till och med redan skrivit rim på dem.

Annars har det inte hänt så mycket sen igår, eller jo natten kändes jävligt lång då jag verkligen inte kunde sova utan vara uppe minst en gång i timmen och kissade, då lilla knoddis låg och tryckte precis på fel ställe. Sen när jag väl hade somnat så vaknar jag av att jonte petar på mig, jag vaknar tillv vänder mig om och frågar vad det är, och får svaret det var inget! När jag sedan frågar han på morgon vad det där handla om så hade han inte en anning om att det hänt, mysko de där. Men hoppas det blir en bättre natt i natt, för sömn behöver jag verkligen för att fungera.

Kommer vintern nu?

Oj redan två dagar sen ja blogga sist. Men blir väl så när man inte har så mycket att skriva om. Har börjat jobba igen iaf, bara två månader kvar nu inna jag får gå hem, om nu havandeskapspenningen går igenom. ( Men det tror och hoppas jag på ) Jag och älsklingen sitter och kollar på barnfilm, Horton. Men man ska väl börja i tid! Super gullig film iaf. 

Är kallt ute nu och jag hoppas på att snön kommer snart, finns ju inget mysigare än snö. Har fått riktigt jul noja, och längtar till julafton och allt som hör julen till. Är säkert så eftersom det var 2 år sen vi fira jul sist, blev ju inte så mycket till jul i ett varmt Australien. Men i år blir de frukost hos älsklingen mamma och sen ska jag vidare till mina föräldrar och mysa. Älsklingen har valt att stanna hemma då han inte är så mycket fär jul. Är lite tråkigt men man kan inte tvinga han.

Nyår så är det min tur att ta hunden iaf, han är livrädd för smällare, men har redan pratat med vetrinären så vi ska få lugnande till han, så det känns skönt iaf. Ne nu ska jag fortsätta kolla in den galna elfanten. Trevlig kväll på er!

Så fin....

Så nära, men ändå så långt borta...

Du är så otroligt efterlängtad
Och vi håller dig redan så kär.
Det kanske låter konstigt
med tanke på hur liten du faktiskt är.
Vi kallar dig redan
för vår lilla skatt
Och om sanningen ska fram
så drömmer vi om dig
nästan varje natt.
"Så nära, men ändå så långt borta",
sa din pappa en dag.
Och visst är det sant
men snart får vi träffa dig, om bara ett litet tag
Jag kan inte med ord beskriva
hur mycket jag längtar efter dig
Tänk första gången jag får hålla dig i min famn
det kommer betyda så oerhört mycket för mig
Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska
göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor.

Skynda dig ut min älskling...jag lääängtar efter dig.


Baka, baka kaka, vem ska kakan få smaka?

Tisdag var det idag då, känner mig fortfarande inte 100 än. Har sovit 12 timmar i natt bara det säger ju en del, och skulle nog kunna sova lika länge till utan problem. Har försökt att fixa lite här hemma då jag har svårt att bara sitta still. Har bla badat ''lilla'' vovven, och det behövdes verkligen då han inte direkt luktade hallon, Blir så fort eftersom han springer en hel del i stallet, som tur är så tycker han om att bada.

Sen blev jag så otroligt sugen på sconses så nu luktar det super gott i lägenheten av nybakat och jag sitter och väntar på att älsklingen ska komma hem och vi ska kunna fika. Har även tömt tävttkorgen idag, (bra jobbat Emelie) Så skönt när man har egen tvätt maskin. Kommer ihåg hur det var när vi bodde i lilla tjärby och hade tävttstuga. Svårt att få tvätt tid, så kläderna tog slut innan man han tvätta dem och man kunde inte direkt komma på samma dag att man behövde just den tröjan ren.

Utan för fönstret så bara regnar det och blåser, så det är en rikitigt inne dag idag. Ska se om jag hittar nåågon trelvig film man kan titta på, och sen tända lite ljus och bara njuta av att vara gravid.


Barnvagn

Var ett tag sen som vi hittade en barnvagn vi ville ha och slog till, visst kanske är lite tidigt men annars så kommer ju allt på en gång. Nu när jag också (äntligen) lärt mig lägga in bilder på datorn så har jag tagit lite bilder på vagnen så jag kan visa upp den.





Annars så händer det inte så mycket här. Mår fortfarnde inte bra, så det blev inget jobb för mig idag. Utan jag fördriver tiden i soffan framför tv, har inte ork till något annat!

2 år idag!

Idag har jag och älskling varit tillsammans i två år, ibland känns de som längre och ibland känns de som om tiden gått fort. Vi har inte orkat göra nåt speciellt idag då Jonte varit bakis och jag har inte mått nåt vidare. Har mått dåligt sen i fredags eftermiddag, haft frossa och skit, så vi får ta allt mys en annan dag. Skulle gått ut och äta men det fick bli köttbullar och pasta i stället.

Men vi har orkat ta lite magbilder, så njut! Känner mig dok större än de ser ut som!
 
                    

Sömngångare?

Förstår inte hur man kan vara så här trött? Kan knappt hålla ögonen öpnna, var likadant i gpr kväll så jag hoppade ner i sängen redn runt åtta och somnade nångång efter nio. Men sen har jag varit vaken hur många gånger som helst under natten, drömt jätte konstigt,och varit orolig i kroppen. Så när klockan ringde lite efter sju i morse så ville jag verkligen inte gå upp. Hade tyvärr inte så mycket val då jag skulle jobba. Sitter på jobbet nu, slutar om 45 minuter, så jag sitter och räknar ner tills jag får komma hem och sova en liten stund till. Så fort jag lägger mig ner så känner jag knoddis jätte tydligt, han tycker verkligen om att boxa och slå där inne. Hoppas snart att Jonte ska kunna känns de på utsidan. För alltid när han hoppar runt som mest så är Jonte inte hemma eller så är det mitt i natten.

Har inga planer för idag vad jag vet iaf, borde städa hemma men vet inte om jag orkar, skiten lär ju inte försvinna sp jag skulle kunna ta det någon annan dag. Borde åka in till Halmstad och kolla på liute nya kläder, men känner inte alls för det. det ända jag känner för just nu är en stor skön säng att få sova lite i.

Mums, mums

Sockerkakan smakde precis lika gott som den luktade! Sitter och väntar på att klockan ska gå, ska vara hos farbror doktorn klockan elva. Har ju haft en del porblem på jobbet med ryggen, och nu när vi äntligen kunnat fixa fram ett schema som fungerar bra, så kommer dem på att de inte kan ta det i bruk förens jag har ett sjukintyg, grrrr. Är det verkligen nödvändigt? Har ju varit sjukskriven två gånger redan pga av ryggen, handlar ju inte om att jag skajobba mindre, utan bara att vi ska lägga om visa timmar. Men men har ju fått tid hos doktorn så han kan skriva det pappret så alla blir nöjda och glada, vill inte ha något tjafs.

Har super ''växtvärk'' i magen idag, det bara spänner och har sig, trodde min mage växt klart (skratt) men tydligen inte. Får äta lite mer sockerkaka så kanske det går över.

Halvlek

Onsdag var det idag ja, idag har jag precis gått halv tid och det är 140 dagar kvar till lilla knoddis kommer, om man han nu håller räkningen. Jobbade förmiddag istället för eftermiddag idag då vi har en man för kort. Skönt att ha eftermiddagen ledig istället.  Så vi har mest tagit det lungt, handlat lite mat och sånt. Fick dok ett litet ryck nu ikväll och bakade sockerkaka så nu luktar det underbart hemma, hoppas den smakar lite bra.

Försöker kommer på något kul som jag och älsklingen kan göra i helgen då vi ''firar'' 2 år. Inte lätt att komma på nåt bara, hmm, men hoppas som sagt på att jag snart får en snile blixt.

Inte mycket som händer här inte....

Då har ännu en dag passerat utan att det hänt något super spännade i mitt liv. Har varit ledig idag, vilket inte varit helt fel, har passat på att tvätta och fixa lite smått hemma. Sånt som inte är kul att göra men måste göras, tyvärr!  Sen har jag tagot mig i kragen och beställt färg till min bil, som en viss pappa har tjatat på ett tag. Han ska nämligen sätta på en ny bakspegel på polon då min är trasig men den nya vi köpt är röd och min bil är halvsblå så de blir nog inte så snyggt.

Fick lite panik innan idag när jag skulle klä på mig då jag insåg att jag knappt har några kläder att sätta på mig, måste verkligen köpa lite nya (större) kläder. Vill inte leva i bara mjukis kläder resterande av tiden, även om det är väldigt skönt!

Underbart

I min mage finns ett liv, ett litet under som jag gav liv.
Väntar på dig nu du kommer snart, längtar så att få höra nått rart.
I mina armar jag vaggar dig, sen har du somnat så rör jag dig.
Djupt där inne så finns du i mig, Jag väntar så att få höra dig.

Har man inte en jobbig dag så får man om man heter Emelie

Uppdateringen från igår får bli idag istället, inte för att jag kan skylla på att jag hade mycket att göra igår, utan det blev bara inte av. Hade som sagt babysim igår, inte så många som kom vet inte om alla fira fars dag eller vad det var? Efter det blev det stallet en sanabb sväng och resten av kvällen låg jag och Jonte på soffan och kolla på film.

I dag har jag inte hunnit med så mycket, och just nu sitter jag på jobbet. jobbar till 21.30, så jävla segt är inte alls på humör vill bara sätta mig i ett hörn och skrika känns de som. Har blivt en missuppfatning här på jobbet som resulterat i sura miner så det känns verkligen piss. Vet inte hur man ska komma runt problemet heller.

I morgon är min lediga dag och jag har verkligen inga planer alls, tänker inte skaffa några heller, utan bara ta det lungt och njuta av att man är ledig. Fick precis en kommentara att jag var väldligt stor bara för att gått halv tid, så vem vet jag kanske får ut en sumo brottare den 1 april. För jag vet ju i alla fall att det bara gömmer sig en knodd där inne.

Familjedag

Idag har jag varit i Hässleholm hela dagen hos mams och paps, jätte mysigt med go mat och massa snack. Hade med mig Monty för lite social träning så jag och mams var ute en lång promenad med han. Så nu sitter jag heltslut i kroppen i soffan och kollar på Svensson, Svensson. Tur att man inte lever ett sånt familje liv! Min mage bara växer oxh växer, känns som man kan se den växa! Ser ungefär ut som om jag svalt en fotboll. Undra hur står jag kommer bli igentligen?

I morgon är det jobb som gäller igen, ska ha babysim. Sen får de bli vad det blir, är alltid helt slut när man varit i vattnet i 4 timmar.

Min fredag i korthet

Detta har jag hunnit med en fredag som denna:
Ridit vilse i skogen,  tömt tvättkorgen på tvätt , motionerat hunden och gått och små plockat hemma.  Nu sitter jag på jobbet, jobbar kväll. Fredag kvällar är så segt att jobba för då vill man bara vara hemma och mysa. Är sugen att åka och hyra film när jag slutat och krypa upp i soffan och bara mysa, får se om älsklingen känner för samma sak.

Nehe om man skulle gå ut och kolla gästerna igen, så att det inte är någon som druknar medans jag är borta.

Tur att du finns....

Har försökt att fylla i havandeskapspennings papperna idag vilket inte var någon barn lek, undra om de gör de så krånligt bara för att man inte ska orka skirva i dem, och bara fortsätta jobba. Men tror att jag fick till de, ska bara få ett moderskaps intyg från min barnmorska, sen är det det klart.

Hade möte med chefen idag om hur vi skulle kunna förändra mitt schema, men det mötet kunde vi lika gärna skitigt i för det gav mig ingenting....... Så jag får försöka jobba så länge ryggen orkar, usch!

Men måste bara säga att älskling gjorde min dag i dag när han sa att jag var söt som socker.
Du är så gullig du! Älskar dig!

Ljus i höstmörkret...

Saknar värmen och tiden i Australien, snart ett år sen vi åkte.





Jobbig natt, jobbig dag!

Igår var både jag och Jonte super trötta och skulle läggas oss i tid, men nej nej först fick hunden ett fri spel och bara pep och sprang runt, sen när  han väl lugnat ner sig så började grannen spela musik och springa fram och tillbaka vilket satte igång hunden igen. Så klockan blev mycket innan vi väl kunde slappana av och somna, och jag måste verkligen ha min sömn för att fungera. Men i morse så tyckte lilla knoddis inte att jag skulle sova mer utan satte full rulle, men jag vaknar gärna av hans sparkar, är ju en helt underbar känsla.

Under dagen har jag passat på att tävttat min bil, och fixa den. Älskling var snäll och satte på vinterdäck igår så u får vintern gärna komma för min del.

Shopping på schemat

Idag har det  varit heldag med svärmor, först va vi nere på ieka och köpte lite små saker, sen blev de babyland och jysk. Babyland har så mycket fint kan gå där hur länge sem helst och bara drömma mig bort. Köpte en babystiter på jysk, jätte söt med Nalle Puh.



Måndag, veckans värsta dag

Hatar verkligen måndag, dels jobbar jag kväll och sen vet man att man har hela arbetsveckan framför sig....
Förutom att jobba på jobbet så har jag även jobbat hemma, (städat) Kan man ha en roligare dag?

Söndag, veckans soffpotatis dag.

Som sagt så var de kalkon middag hos svärmor igår,direkt efter jobbet. Var trevligt och det var väldig god mat, åt som om jag inte sett mat på en hel vecka, men det har jag, de kan jag lova! Vi var hemma redan tio, men både jag och Jonte var super trötta så det blev sängen direkt för vår del. Idag har jag jobbat en sväng. haft babysim i sådär 4 timmar, och kan bara säga att man längtar ännu mer efter att se alla dessa små. Sen har det blivit en lugn eftermiddag/kväll, båda två har legat på soffan som två standsatta valar.

RSS 2.0