I de lugnaste vattnet går de farligaste fiskarna

Blev bättre sen igår eftermiddag och jag var till och med ute och cyklade, var så fint väder så jag kunde inte låta bli. På kvällen var vi sen på steakhouse med några vänner och åt. Blev ändå en tidig kväll, vi var hemma runt tio och gick då och la oss då båda var trötta. Vaknade dok åtta i morse av att någon tittade på mig, kan verkligen inte sova då. Älsklingen hade då varit vaken sen klockan sex, men han åkte snällt och handla frallor medans jag somnade om en stund till.
Är inte så morgon pigg länge som jag en gång varit.

Efter en god frukost, begav vi oss in till Halmstad för att köpa ett mine till datorn, så vi kan lägga över alla bilder på, i fall nåt skulle hända med datorn. Passade även på att åka inom och kolla på lite bilar. Finns så många fina, synd att de ska vara så jädrans dyra.

Nu sitter jag här i soffan och gör ingenting, har ingen ork i kroppen alls och så fort jag rör mig så huger det till i magen, så jag lär nog sitta här ett tag.


De blir inte alltid som man tänkt sig....

Går dagen gick inte rikitgt som planerat. Fick ringa in till förlossningen då jag haft som mensvärk sen onsdags kväll och även en del sammandragningar, och de ville att vi skulle komma in. Så direkt när älsklingen kom hem från jobbet så var det bara att köra in till Halmstad. Fick göra CTG kurva direkt som visade att jag hadfe sammandragningar ungefär var tredje minut, och de va inga små heller, utan det gjorde riktigt ont. Älsklingen va så söt som hela tiden påminde mig om hur jag skulle andas, och det ända jag kunde tänka på var lukta på blommorna, lukta på blommorna precis som tjuren Färdinand. Men som sagt gör man bara de så går det mycket lättare.

Gjorde en ny CTG kurva några timmar senare som visade samma sak, och lilla knoddis måde hur bra som helst. Så de konstatera att jag nu är i latent fasen så det är bara till att vänta, men fem veckor kommer det inte ta iaf, som planerat. Jag fick välja på att stanna kvar över natten eller åka hem och komma tillbaka om det blev värre. Så jag valde att köra hem med lite tips på hur jag kunde underlätta smärtan, och med en coctail på panodil och en vetekudde så kunde jag faktiskt sova.

I skrivande stund har jag fortfarnde ont, så vi får väl se hur det slutar idag.

Vid din sida

Kollade på vid din sida igår, den filmen är bara hur bra som helst. Kan inte vara lätt att komma in som ''extra'' mamma, utan att ha några egna barn.Blev sent i säng då filmen höll på ett bra tag, så imorse vakande jag inte förens Jonte kom hem från Frissan vid tio.  Mår sådär så de har varit en lugn dag än så länge, känner mig yr och helt slut i kroppen. Skulle jag gå och lägga mig nu somnar jag garanterat. Men vågar inte göra de för då kan jag väl inte sova inatt, och det finns inget värre än att bara ligga och stirra i taket hela natten.

Tänkte jag skulle kolla lite på bokrean i eftermiddag, om jag nu orkar. Kanske hittar nån trelvig barnbok. Mamma hade köpt Max nalle igår till knoddis. För mig läste de nämligen Max kaka, och kul att såna böcker lever vidare.

Monty tycker jag är så jobbig som går hemma hela dagarna, han är ju van att ligga och sova på dagarna när vi är på jobbet, och nu ska han ju ha koll på mig hela tiden, vad jag hittar på.

Mina två älsklingar


Mina första år

Idag har jag börjat skriva lite smått i knoddis bok, är en del som ska skrivas innan han föds. Är kul och ha sen när man är äldre. Både jag och älsklingen har tagit hem våra. I eftermiddag har vi varit och kollat på ett hus till, men jag vet inte. Det är så svårt! Drömmen skulle vara en gård på landet, men vem har råd med det för tillfället.

Idag är det 36 dagar kvar till BF, men jag tror att han kommer titta ut innan. Men vem vet, jag kanske går över, man vet ju aldrig. Börjar kännas i alla fall, man är inte lika rörlig längre och blir lätt andfåd.  Sömnen är som den är, ena natten sover jag bra dok med 2-3 kisspauser, och nästa natt sover jag knappt någonting. 






Du har ju hela helgen på dig

Brukar låta så, men denna helg har bara försvunnit iväg i super fart. I Fredags kväll var vi hos Martin och Samantha och spela guitar Hero och snacka massa skit. Killarna drack öl och vi kom inte där ifrån förens efter tolv. Blev inte så lång sov morgon på lördagen utan upp och fixa inför att Maria skulle komma och vi skulle köra till Göteborg. Var uppe i götet redan vid halv tre men innan vi hitta parkering så hade klockan blivit långt över tre.

Kvällen spenderades med att titta på hästar, när vi sitter där inne så säger jag tänk om det kommit en decimeter snö när vi ska hem, och gissa vad det hade gjort? De gick ut och varnade för att det var halt och att man skulle köra försiktigt. Som tur var hade vi parkerat i parkeringshus så vi slapp gräva fram bilen, men det tog dubbelt så lång tid att köra hem.
Så vi var hemma sent, och jag är verkligen inte van att vara uppe sent, och speciellt inte två dagar i rad så jag var helt slut.

Blev dok ingen långsovmorgon på söndagen heller, utan vi kom upp i tid då Maria skulle åka hem och jag skulle åka till mamma för att gå på ett kalas då en barndomskompis fyllde år. Kom hem vid halv nio på kvällen och var då helt slut! Vilket verkligen märktes i morse då jag sov till över tio, så kroppen var slutkörd. Är verkligen inte van att det är så här mycket som händer på helgerna. Så nu får det bli en lugn vecka istället.

Vinterbus med Monty


Utan för mitt fönster är det snö

Snöade lite igår under dagen, men när älsklingen kom hem på kvällen fråga han mig om jag tittat ut, vilket jag inte gjort, och utan för fönstert var det massa med snö. Så vi satte på oss varma kläder och gick ut med Monty som verkligen älskar snö. Idag har det snöat ännu mer, och de snöar nu med så jag undrar hur mycket snö det igentligen ska komma, jag som tyckte våren var på väg.

Hoppas de inte blir massor snö inatt bara med tanke på att jag ska köra till Göteborg i morgon, och det är ändå 13 mil.
Ne nu ska jag ut och busa med Monty lite.


Barnmorskan

Besök hos barnmorskan idag, gjorde ultraljud för att se att han låg med huvudet ner, och hon klämde och kände så nu har han fixerat sig, gick dok att röra huvdet lite. Men gisses va stor han blivit sen sist. Barnmorskan gissa på att han vägde mellan 2300 och 2500 gram nu. Kunde inte se profilen så bra då han låg med händerna vid ansiktet, hjärtslagen låg på 134 slag i minuten. Hade gått upp lite till i vikt nu, tåg även blodprov vilket gick bra för en gångs skull.

Har haft en hemsk natt i natt. Ont i magen och ryggen, och sen en del sammandragningar, Skulle de fortsätta i natt igen så skulle jag ringa in enligt barnmorskan, och vem vet det kanske redan är på G.

Men enligt BF så är det 41 dagar kvar.

En ny dag, med nya möjligheter

Idag har det känns mycket bättre, men trots detta så blev det ett extra besök hos barnmorskan som kolla att det inte var på G, Men det var lungt. Hon vågade inte trycka och känna för mycket då detta tydligen att sätta igång det hela. Men ska tillbaka till barnmorskan igen på torsdag.Hon trodde att jag hade ont pga av att magen växt mycket på sistonde och då kunde de bli så. Tycker jag hunnit med mycket idag, var ute på långpromenad med svärmor och Monty i förmiddags sen har jag även städat här hemma, och det behövdes verkligen.

Har även varit dukitg och lagt in massa bilder på datan och sorterat i mappar. Så nu tycker jag att jag förtjänar att sitta i soffan resten av kvällen och bara njuta. Är snart Unga mödrar på tv som jag själv klart ska se.

Här kommer även en magbild, och ja min badrums spegel är prickig, är så svår att få den bra.

            

Inge vidare....

Denna dag har inte varit något vidare, har haft som mensvärk hela dagen som inte vill gå över. Ringde till barnmorskan i förmiddags som tyckte jag skulle vila och skulle de inte bli bättre så skulle jag ringa förlossingen. Vissa stunder känns de bra men vissa gör det inte, så jobbigt! Tycker att han kan komma ut nu, är ju spänd på och se hur han kommer se ut, vem han kommer vara lik, och hur stor han är mm. Ja det är så mycket som man vill veta och jag vill inte vänta längre nu.

Sova dåligt på nätterna gör jag med, känns som om jag inte gör annat en springer på toa hela tiden. Sen är det svårt att ligga skönt med, mina kroppsdelar bara somnar hela tiden. För någon morgon sen hade halva ansiktet somnat jätte obehagligt.

Alla hjärtans dag

Ja jag vet att det var igår, men blev aldrig att jag blogga då, och som sagt bättre sent än aldrig,
Älsklingen vaknade redan vid sju och åkte då till jobbet för att tvätta bilen, jag som inte kände mig så pigg somnade om, och gick upp vid nio. Tog då min bil till hans jobb, för en tvätt med. Så vi höll på att fixa med bilarna tills ett, låter kanske inte så romantiskt men kul hade vi, och fina blev bilarna.

Sen åkte vi och handla mat som vi sedan lagade och avnjöt med massa tända ljus. Så det blev en rikitgt mysig dag. Idag söndag så har jag varit nere hos mina föräldrar med min bil, då den ska säljas och pappa ska hjälpa mig med det. Så nu i kväll kom älsklingen och hämta mig, så jag kom hem med.

I morgon är det ny vecka, och den ända planerna jag har är att jag ska till barnmorskan på torsdag och på lördag ska jag till Göteborg med Maria annars blir det lugna gatan.

Fredagen den 13

Hade ingen anning att det var fredagen den 13 när jag skrev inlägget om min natt, inte för att jag tror på sånt där men men. Dagen har varit betydligt bättre iaf, så det känns skönt. Vädret har varit helt underbart och jag och Monty har varit både på skogs och strand promenad. Så fort det blir fint väder så kommer alla ut ur sina hus och det känns verkligen som om våren är på väg när solen skiner och fåglarna kvittrar.

Blir forhoppningsvis en lugn kväll, jag och älskligen måste komma fram till hur vi ska göra med huset, då budgivningen precis börjat. Hade varit kul och köpa de, men inte till vilket pris som helst.

Märks att det inte är jätte långt kvar tills konoddis kommer nu, för han ligger så himla långt ner och trycker, inte alltid så skönt. Hicka har han ofta med. Undrar hur stor han är? Jag och älsklingen är ju inte så stora, och var inte så stora när vi föddes heller.

Vilken natt.....

Vilken natt, var länge sen jag sov så här dåligt! Först kunde jag inte somna, sen har jag varit upp 4 gånger och kissat, och bara springa upp och ner för trappan blir man trött av. vaknade av att jag hade huvudvärk, då jag legat på ryggen vilket trycker till mitt stora blodkärl så jag inte får tillräkligt med syre till hjärnan och sist men inte minst så har hunden gnält och skällt sen klockan sex i morse, vet dok inte varför. Så har min trevliga natt sett ut, hoppas det blir är bättre dag! Solen skiner så det är alltid ett plus, Så nu är väl det dax att byta ut morgonrocken mot nåt bättre och öppna upp fönstrert och andas in vår känslorna.

Torsdag idag då

Torsdag var det idag då, och jag går in i vecka 34. Börjar kännas i kroppen nu, är jobbigt att hålla igång. Tror inte man förstår hur det påfrestar kroppen med en graviditet förens man är här själv. Man jämför ju en förlossningen med en hjärtoperation, och det säger ju en del.

Har i alla fall varit och klippt mig idag, behövdes verkligen. Tänkte man skulle vara smart och passa på nu innan knoddis kommer för sen de första veckorna kan det bli svårt. Annars har jag mest gått och små fixat här hemma, sen har jag och Monty passat på att gå en sväng i skogen för det har varit helt underbart väder idag.

På lördag är det alla hjärtans dag, ska försöka få ihop en romantisk middag, men man vet aldrig vad de blir.

Ullared och sjukling

Ja som sagt i Måndags så var jag med mamma i Ullared och köpte en hel del saker till knoddis. Blev lite mer kläder i lite olika storlekar, sängkläder, skötbädd med överdrag, nappflaska, nappar, oljor, borste, nagelsax, badtermometer, badbalja mm. Gäller och passa på nu för snart känns de som om jag knappt orkar röra mig, har nästan ingen ork kvar. Så när vi kom hem från ullared så hade jag ingen ork kvar utan gick och la mig redan innan åtta. Men det var en väldigt trevlig dag, och inte för mycket folk.

När jag vakna igår därimot så kände jag mig inte alls nåt bra. Hade världens huvudvärk, ont i kroppen och feber. Jag blev i stort sätt liggande i sängen hela dagen, förutom den lilla stund vi var iväg och kollade på hus. Hade ju bestämmt det sedan innan och envis som man är, så ska man ju. Men efter de vad det sängen igen. Panodill hjälpte inte heller, så det känndes lite jobbigt, och det ända jag lyckades få i mig var två skivor lingongrova.

Idag har jag kännt mig lite piggare, men dok fortfarande som en urvriden disktrasa. känns att man knappt fick behålla nån mat igår, för magen verkligen skrek i morse för den var så hungrig. Har lyckas äta lite mer idag men blir att ta det lite lungt

Min graviditet

Min graviditet - BF Ons 1 apr 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Tis 10 feb 2009.
Din graviditet startade Tors 26 jun 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 10 jul 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 230 av 280. (82,1%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 5 fulla dagar (v32+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 1 apr 2009
Du har 50 dagar kvar till beräknad förlossning.

Helgens aktiviteter

Är nu hemma efter en trevlig helg hos mina föräldrar, är helt slut så i kväll blir det lungt och säng tidigt, är bara typiskt att de ska gå en bra film på tv ikväll. I lördags var jag och mamma ute på långpromenad med Monty, då han också följde med till Hässleholm. Sen på kvällen blev det ett varmt bad, har verkligen längtat efter det, men det kan bli lite svårt att bada i våran dusch hemma. Problemet när jag låg i badkaret var bara att jag inte fick ner magen under vattnet, så jag fick ligga och hälla vatten på den hela tiden för att inte frysa.

Idag har det blivit ännu mer promenad med hund och mamma och massa god mat. Har även plockat ihop lite små saker som jag tagit med hem, är alltid något man tar med sig när man är där. Snart har vi ingen plats kvar här, men förhoppningsvis så hittar vi snart ett hus.

I morgon åker jag och mamma till Ullared för att handla de sista sakerna till knoddis, sen har jag nog allt jag behöver. Känner att jag vill göra de nu innan de blir för sent, då jag får jobbigare och jobbigare för varje dag att röra sig. Även om det är underbart att känna han sparka där inne så ska det bli skönt när magen försvinner och han tittar ut, för man är inte van att ha en stor mage.

Usch

Idag är sån dag som jag inte känner för någonting alls. Kroppen är bara seg och jag känner mig på allmänt dåligt humör. Vet faktiskt inte varför. Men det gäller och inte säga nåt opassande till mig idag, för då kan de gå illa. Stackars älsklingen han lär inte få en lätt dag.

Vad är det här?

Snö, en hel del snö har vi fått. Tyckte ju vintern hade haft sin chans och att det skulle bli vår nu men nehä.
Har precis varit på jobbet för att fixa lite papper, hade blivit lite fel när jag skrev ansökan om ledighet, men nu ska det vara fixat. Börjar jobba igen 1 September 2010, så det är ett bra tag tills des. Idag är det dax för sista gången på föräldrakursen, vi ska prata om tiden efter BB. vi ska även kolla på ett hus idag och ett i morgon, har försökt få tummen ur så vi kan hitta ett hus. Kan ju inte bo här i all evighet. Men det är många som vill köpa hus nu innan hus priserna går upp igen så det gäller att ligga på.

Annars har det inte hänt så mycket. Knoddis trycker på, och ibland känns de som om han skulle sticka ut en hand och vinka, hika har han mest hela tiden med. Idag är det 55 dagar kvar till 1 April, föresten.

Nu kommer de bilder


Knoddis säng





Byrån till knoddis kläder



Här bor han nu (vecka 31+6)




Min Helg

Jaha var har hänt sen sist jag skrev? Inte mycket mer än att magen har växt och jag förmodligen blivit ännu latare, även jag har fullt upp hela dagarna. I lördags var jag ensam hemma och fixade och donade. Sen i söndags åkte jag hem till mina föräldrar, och jah och mamma åkte och köpte en spjälsäng, super fin. Lite annorlunda då den är ägg formad.
Sov sedan över då jag skulle till Helsingborg på måndagen för ett besök hos tandläkaren. Då de äntligen tyckte att mina tänder ser bra ut nu och nästa gång jag ska dit så ska jag få ta av tandställningen. Så skönt! Har haft den i fyra år nu så jag vet inte ens själv hur jag kommer se ut utan den, och älsklingen har ju inte ens sätt mig utan den.

Hände dok en liten ''olycka'' hos tandläkaren. Hon brukar alltid fråga om jag kan ligga på rygg och de har aldrig varit några problem. Men när jag ligger där känner jag hur jag börjar kall svettas. Hon ser att jag inte mår bra och reser då upp stolen. Hinner precis komma upp i sitt läge och få fram en hink, sen var det kört. Så jag fick stanna kavr ett bra tag hos tandläkaren med en kall handduk på pannan innan jag fick köra hem.

Passade även på att gå en sväng på IKEA och väla när jag ändå var där nere. Köpte lite saker till spjälsängen på IKEA, och även en byrå som vi kan ha babykläder i, då vi har fyllt ut allt annat med våra kläder. Så när jag väl kom hem så blev det att montera. Sägen han jag nästan få ihop helt innan älsklingen kom hem men byrån hjälptes vi åt med.
Så nu kan lilla knoddis komma när han vill för nu är allt klart. Ska ta bilder på sängen och lägga upp.

Sen idag har jag små pysslat här hemma och nu i eftermiddag har vi varit iväg och tittat på ett hus. Men efter vi kollat kom vi fram till att det inte var ett hus som passa oss, då planlösningen var väldigt speciell om jag säger så.

Vill passa på att säga grattis till Evelina och Thomas som fick en son igår.

RSS 2.0