Tisdag

Jag har hunnit med en hel del på sistonde, varit inne på amningsmottagningen för en sista omgång akupunktur. Tycker att det fungerat bra. Fick även låna en bärsjal när jag var där då de trodde att det ev kunde hjälpa när Mevlin hade ont i magen. Jätte snällt att man kan få låna hem några dagar och testa. Har en babybjörn sen innan, men detta var ju lite annorlunda att sätta på sig, men han trivs i den. Lämnade tillbaka den idag så nu får jag ta och köpa en egen. Hade även med en påse bullar till personalen på amningsmottagningen efter som det varit så snälla, och det uppskattades.

Var och grillade med några kompisar i lördags, första gången vi var i väg lite längre stund med Melvin. Alla tyckte han var så söt och snäll. Men vem kan mostå våran älskling?

Åkte hem till Melvins mormor och morfar i söndags. Vi var ute på en promenad med vagnen och bara umgicks. Jag och Melvin passade även på att bada, då vi inte har badkar hemma, och han verkligen älskar att bada. Var och kollade på badbyxor till han idag men hittade inga jag fasnade för. Tanken var att jag skulle leta efter en jacka till honom, men hittade ingen tyvärr, så jag får fortsätta leta.


Torsdag

Har hunnit med en del sen sist det har varit amningsmottagningen gånger 2 för akupunktur, farbror doktorn för Melvins del och sen öppna förskolan. Känns som om akupunkturen hjälper och han verkar vara mer nöjd och mätt nu så det känns skönt, vill ju i stor sätt kunna ta bort tillägget då hans mage inte riktigt är med på det utan funderar bäst med bröstmjölk. Men var som sagt inne på sjukhuset i tisdags med hans mage och då fick han microlax och sen höjde de medecinen som vi har hemma och vet ni vad, nu bajsar han av egen maskin. Är en sån lättnad! Så med lite tur så slipper vi snart både tillägg och medicin.

Var som sagt på öppna förskolan för första gången i måndags, var en grupp för unga föräldrar. Var inte så många just i måndags men tydligen är de flesta i gruppen runt 20 års ålder, barnen är dok i blandade åldrar. Men idag var det babyettan, barn under ett år. Ska försöka gå i båda grupperna när jag orkar och känner för det vill säga.



Fler bilder från igår



       

    

           
 


 

           


1 månad blir vår älskling idag

Idag blir vår älskling 1 månad, du betyder allt för oss. Älskar dig över allt annat!

Vi åkte iväg till barnakuten direkt när vi vaknat då Melvin fortfarande inte bajsat och man ser verkligen hur ont i magen han har, stackaren. Han fick då lavemang, vilket hjälpte litegran men dok inte helt. Utan vi fick även medecin med hem som han ska ha blir det inte bättre så får vi åka tillbaka. Men vi hoppas på det bästa.

Åkte sen hem och tog en snabb dusch och packa lite för att sedan ge sig iväg till Helsingborg för att bli fotad. Jag och Maria hade tid halv fem och skulle då blir sminkade och få håret fixat innan bilder skulle tas.









Stackare

Tycker synd om min lilla älskling som har ont i magen, vi har försökt det mesta men känns som om inget fungerar. Han har inte bajsat sen i söndags och pga detta så har han nu ont i magen. Det som fungerar bäst är när han får ligga och snutta/äta på mitt bröst. Om det fortfarande är så här i morgon så blir det farbror doktorn.

Var inne på amningmottagningen för akupunktur, det känns när det sätter i nålarna men sen blir man så avslappnad. Mamma var snäll och passade honom medans jag kopplade av. Efter besöket åkte vi hem och laga god mat, och nu sitter man här. Har badat Melvin nu ikväll vilket han älskar så nu har han somnat på pappa jontes mage.

I morgon bli vår älskling en månad.


Fredag

Melvin har varit hos svärmor idag medans jag och Monty var på hundklubben. Han behövde springa av sig och få busa lite, var länge sen jag såg han springa så.  Han även fixa lite små ärende, Melvin hade mest sovit under tiden jag var i väg, men de hade tagit en skön promenad i solen.

Nu i kväll när Melvin låg i vår säng så vände han sig från mage till rygg. Han är så duktig så, vår älskling! Vet inte om de var för det var mjukt, för hur som helst så är det tidigt.

I morgon så blir det amningmottagningen igen för att få akupunktur, mamma kommer även på besök i morgon så hon ska följa med.


4 veckor

Idag blir vår älskling 4 veckor.

Började dagen med att ringa amningsmottagningen för en tid då jag ville ha lite hjälp med amningen. Fick tid redan klockan ett så det blev att fixa det som skulles hemma innan jag och Melvin begav oss iväg. Barnmorskan kollade när jag amade och hon tyckte det såg bra ut och att Melvin hade ett bra tag. Så det kändes skönt, är väl jag som måste lära mig att slappa av mer så mjölken rinner till.

Men fick prova på akupunktur som ska öka mjölproduktionen, fick 3 nålar i varje öra, en mellan brösten och sen en i varje lillfinger.. Det kändes när de sattes in men det gick över lika fort. Ska tillbaka på lördag och göra det igen, krävs några gånger. Men jag hoppas på att det ska fungera Efter besöket så åkte jag direkt till BVC. Melvin hade gått upp och väger nu 3700.  Blev rekomenderad att köpa semper droppar för hans mage, så det gjorde jag på vägen hem så nu får vi se om det fungerar.
Var öven inne på öppna förskolan när jag var på BVC tänkte jag skulle gå dit första gången på måndag då det är för unga föräldrar.




2 år idag

Idag blir Monty 2 år, och vi har haft honom i vår ägo i 1 ½ år. Tiden går fort när man har roligt.




Familjemys

Det är ni som gör mig lycklig!




Sjukhus besök

I Lördags eftermiddag fick vi åka in till sjukan med Melvin, då han hade problem med magen, inte bajsat sen i onsdags. Ringde först sjukhusrådgivningen som tyckte vi skulle åka in så det gjorde vi. Var mycket folk på akuten, men vi hamnade på barnakuten där det inte var lika mycket folk, efter vi suttit där ca en timme så går vi iväg för att byta blöja, och vad tror ni? han hade bajsat så det räckte visst att åka till akuten. Men eftersom vi redan suttit där och väntat så stanna vi för att prata med doktorn.

Hon förklarade att det var lika vanligt att det bajsade 10 ggr per dag som att bajsa var 10 dag. Men om barnet får mjökersättning så ska man ha lite mer koll, och det går ju Melvin så. Hon kollade igenom hela honom nu när vi var där och gav oss lite tips på vad vi kunde göra när han har ont i magen, bla magmassage. vi vägde även han när vi var där, visst nu var det inte samma våg som på BVC men enligt denna så hade han gått upp ca 200 gram sen i torsdags så nu väger han ca 3500 gram. Ska till BVC på torsdag så då far jag se vad han väger på deras våg.

Har även fått tag i en bröst pump nu, men det är inte det lättaste att pumpa ut vill jag lova. Men jag hoppas jag kan få igång ammningen lite mer. Vi badade Melvin igår, och han verkligen älskar de. Bara ligger i vattnet och njuter så det ska bli riktigt kul sen när vi kan bada tillsammans.



Påsk

Så nu är det då påsk, inget vi firar så där jätte mycket. Var dok ute och ut med släkten i går, som vi alltid gör vi vid påsk annars så händer det inte så mycket i påsk. Åkte hem till mina föräldrar i torsdags och kom hem i går kväll. Mamma tog Melvin på natten så jag  skulle få sova lite mer. Kändes konstigt att inte ha han vid sidan om sig, men behövde sömnen. Han tar flaskan väldigt bra så det fungerar bra att göra så. Ska åka och köpa en bröstpump idag så jag har lite mer koll på hur mycket han får i sig.

Melvin har nu lärt sig att rulla över till sidan när han ligger på rygg och han blir starkare och starkare i nacken för varje dag. Släkten tyckte att han hade min näsa och ögon, men jag vet inte.




Onsdag

Idag har jag och min familj varit på middag hos svärmor med båda Melvins fastrar. Var rikitgt gott, aldrig fel att komma till dukat bord. Blev kvar där någon timme och prata massa, och sen fick Melvin sitt första påskägg, med en kläder och en bad anka i. Sen har när jag kom hem så blev de promenad med vagn och hund, så skönt att komma ut. Är fördelen med hund att man verkligen kommer ut.

Nu sitter jag med en sovande Melvin på armen, man kan verkligen titta på honom i timmar, får inte nog, I morgon är det tre veckor sen han kom, och vi älskar dig över allt annat.








Tack

Vill tacka alla för alla fina kläder som Melvin fått!

I dag har varit en riktigt bra dag, började med att jag och Melvin tog oss en åkt tur och fixa lite små saker som behövdes göras. Sen har Maria varit här på besök i stort sätt hela dagen, rikitgt trevligt. Hon fixa och trixa här hemma och sen var vi även ute och gick en sväng, och sen har vi ju självklart pratat av oss med. Sen när älsklingen kom hem så kom även hans chef med fru på besök.

Nu ska jag ge min ögonsten sitt kvällsmål och sen hoppa i säng.




Våra äventyr

Måndag idag då, har precis kommit hem från svärmor där vi ätit en god middag, sen har hon varit barnvakt åt Melvin
medas jag var på jobbet och fixa lite och sedan var vi även och kollade på ett hus. Farmor Cina passar han gärna så han hade kunnat stanna där många timmar. Men jag saknade han för mycket! kändes jätte konstigt att vara utan han.

I lördags var vi hos mina föräldrar, blev en hel dag med bla lite shopping och sen massa mys och även ett bad för Melvin. Chefen på jobbet var på mig idag om att det börja en ny babysims grupp nästa vecka, men jag tycker de är lite tidigt än. Dessutom tror jag att jag vill gå i Halmstad där man kan vara anonym. För er som  inte vet det så är jag själv babysimsintruktör. Men de kommer bli helt annorlunda när det är ens eget barn man ska bada med.

I söndags var vi och köpte en ny bil barnstol till Melvin. Den vi hade var svårt att sätta fast i bilen, så nu blev det en där insatsen jämt sitter fast och så bara knäpper man i själv bil barnstolen som Melvin sitter i.

Måste säga att Melvin börjat suga på tummen med.








<3

Så nu ska jag försöka börja blogga igen, men lovar inget. Spenderar helldre min tid med min underbara familj. Melvin som vårt underverk heter har redan hunnit bli 15 dagar. Kan inte förstå att det redan har gått 15 dagar sen han kom ut med super fart. Ska skriva ihop en förlossnings berättelse senare. Ja vad gör vi om dagarna då? Ja... älsklingen har börjat jobba igen så han är uppe med tuppen, men jag och Melvin ligger gärna kvar i sängen ganska så länge och myser. Han äter i stort sätt varann timme så det blir mycket ammning. Sen blir det minst en lång promenad med vagn och hund, och i detta underbara vår väder så kan man gå hur långt som helst. Sen är det allting nåt som ska fixas och sen har tiden oftast gått och älsklingen kommer hem och det bli mer mys, vilket man inte kan få nog av.

Här är vårt underverk









RSS 2.0