10 dagar

Våran älskade Melvin har redan hunnit bli 10 dagar, och vi älskar dig över allt annat!





Vår prins har anlänt


Torsdagen den 19 Mars klockan 10.10 tittade vår lilla prins ut.
Han var 49 cm lång och vägde 3305 gram.


Frihet

Efter fyra år med tandställning så är den äntligen borta, så skönt! Men måste erkänna att det känns konstigt nu i början, man är ju van att ha nåt i munnen hela tiden. Svärmor var med nere i Helsingborg hos tandläkaren och sen gick vi på IKEA och väla. Köpte lite nytt porslin på IKEA då jag på sistonde råkat slö sönder massor. Vet inte varför men jag kan inte hålla i nåt längre bara tappar allt och ät allmänt klantlig. Så nu fick jag köpa på mig så servisen är full igen.

Annars blev det inget inhandlat. Vill spara de pengar man har och sen vill jag inte köpa nån vår kläder än, utan vill vänta tills jag vet vad jag ska ha för storlek.

Hög gravid

Ja de kan man ju lungt säga att jag är, men jag kan fortfarande inte se mig själv som hög gravid. Även om det nu bara är 19 dagar kvar till BF så känns det overkligt att vi snart kommer ha en liten knodd här hemma. Tror det kommer kännas jätte tomt när magen försvinner, nu har man ju haft den i 9 månader. Men snart kommer man kunna se hela sin kropp igen och man kommer kunna röra sig lite bättre, vilket känns bra. Allt är fixat och klart här hemma tills han kommer, det är bara namn som vi funderar på. Vi hade bestämmt oss för ett namn innan men jag vet inte. Tror man vet när han kommer ut och ser han.

Är lite öm i kroppen, då jag ramla på rumpan två gånger när jag var ute med Monty, var jätte halt med uggs. Kanske inte de säkratste skorna men så sköna, och har inte så mycket val då jag inte kommer i några andra skor. Tog mig med handen första gången jag ramla och min första tanke var. Shit får inte bryta handleden nu, men den klara sig som tur är. Är mest öm i rumpan som fick ta den största smällen, man kanske skulle gå runt med en kudde på rumpan nu när det är halt.

Idag är det fredag igen, dagarna bara försvinner, tycker inte jag gör så mycket men tiden går ju i alla fall. Har inga planer för helgen, utan det blir nog rätt lungt.


3 veckor kvar

Idag är det tre veckor kvar till BF. Jag och älsklingen har precis ätit middag, blev köttbullar och pasta. Har inte lyckats äta så mycket idag, har som sagt ingen mat lust men detta smaka bra. Annars så har det varit en lugn dag, hade ont i huvudet i eftermiddag men de har släppt som tur är. Jo en sak som hänt är att slemproppen har lossnat vilket i och för sig inte innebär att det är dax än, men det är på G. Vad jag kan förstå så kan den lossna upp till 3 veckor innan förlossningen, och det är ju som sagt vad som är kvar till BF.

Vad tror ni?

När tror ni att vår lilla knodd tittar ut?
Enligt sista mens så är det beräknat till 18 Mars och enligt ultraljud den 1 April.

Älsklingen tror 2 April och jag tror den 26 Mars.

Barnmorskan igen

Trött på mitt illa mående, kan inte förstå varför det inte vill gå över. Har inte mått nåt vidare de sista dagarna, haft problem med huvudvärk och sen mitt illa mående. Har ingen mat lust över huvud taget.

Var hos barnmorskan idag, hade fortfarnde äggvita i urinen, och blodtrycket var inte riktigt som de skulle först, men sen när de tog om de 10 minuter senare så var det bättre. Men nu ska jag återkomma varje vecka för att de ska ha koll på mig. Kändes lite som om barnmorskan var osäker, men jag vet inte.

Hur som helst så hoppas jag han kommer snart.

Det man inte gör idag kan man göra i morgon

Så nu sitter man här igen, lika trött som vanligt, orkar knappt hålla ögonen öppna känns de som. Var uppe tidigt idag för att ta en sväng med svärmor in till Halmstad för att fixa lite. Va mysigt att gå där och prata och kolla på kläder. Vågade inte köpa några vår kläder då man inte vet vad man ska ha för storlek, men det finns mycket fint just nu.

Har i alla fall letat fram en vår kappa som jag kan ha, även om jag inte stänga den helt men det fungerar och ser betydligt bätte ut en den andra jackan. Skulle städat när jag kom hem från Halmstad men var helt slut och hade ont i huvudet så det fick bli sängen istället, och sen har jag inte orkat. Men det kommer ju en dag i morgon med.

Har tid hos barnmorskan i morgon, är lite nervös inför vad provsvaren ska visa denna gång, hoppas verkligen på det bästa. Vi ska även titta på en lägenhet i morgon, visst vi vill ha ett hus men det känns som om det börjar bli lite bråttom nu och vi har inte hittat vårt dröm hus än och då får vi väl sätta oss i en lägenhet så länge. Men som sagt det beror ju på hur den ser ut och så, är ju inte så sugen på det men vad ska man göra.

Snart är det måndag igen

Snart är det måndag igen, denna helg har bara försvunnit iväg. Jag och Monty åkte iväg till mamma och pappa igår förmiddag och kom inte hem förens vid fem i kväll. Har blvit promenad med mamma och Monty sen massa prat och mat, man blir så bortskämd när man är där. Men är helt slut nu i kväll, är så typiskt att det är beck ikväll så man inte kan hoppa i säng redan nu utan måste hålla sig vaken och se det.

Inhandla lite saker till knoddis med, blev en babybjörn sele, mörkblå med guld ränder. Sen blev det en babyvakt. Tror att det blir de sista sakerna jag köprer innan han tittar ut, men vem vet är så mycket som är bra att ha.

Tack mamma och pappa för att ni finns!

Nu är det 24 dagar kvar till BF.

Barnmorskan och shopping

Klockan skulle ringa halv åtta i morse så jag hade god tid innan barnmorskan. Var uppe vid sex och kissade och var då pigg, men tänkte jag har inget och göra uppe nu så jag går och lägger mig igen. Somande inte om förens vid sju och när klockan sen ringde så var jag seg som bara den, och kom inte upp. Varför att det så?

Men kom i alla fall i god tid till barnmorskan. Hade gått upp lite till i vikt och idag slapp jag stick i fingret för en gångs skull. Däremot fick ja lämna urinprov. Detta var dok inte det bästa då det visade sig att jag hade äggvita i urinen, vilket är ett tecken på havandeskapsförgiftning. Dok hade jag inte högt blodtryck vilket också är ett symtom. Sen fråga hon om huvudvärk då det med är ett symtom, speciellt om man får flimmer för ögonen. Detta får jag ju dok när jag har migrän och det är svårt att avgöra vad det är för huvudvärk jag har. Tyckte tyvärr att hon förklara dåligt, men jag ska tillbaka på tisdag igen för ytligare test. Hon fråga med om smärtlindring till förlossningen, men tycker det är svårt att redan veta vad man vill ha. Så än så länge skrev hon bara Dusch/bad, akupunktur och lustgas sen tar jag det andra som det kommer.

Kände mig ganska förvirad och ledsen när jag åkte där ifrån, eftersom jag inte fick några raka besked. Gick sedan in på datan och läste mer om havandeskapsförgiftning där de tog upp ytligare symtom, som stämmer in. Men jag håller tummarna på att det inte är det.

Åkte hem till svärmor ett tag och prata av mig. Gick även en sväng i Laholm och inhandla en snygg vår tunika som kan användas både med och utan fotbollsmage. Blev lite små sugen på shopping då jag tyckte synd om mig själv så jag passade på att ta mig en sväng in till halmstad där jag in handlade mig en ny väska, och visst känns det allt lite bättre då.

Älsklingen har även varit snäll och gjort middag till mig, och nu sitter jag här i sängen med datan i knäet och halv sover, ska bli skönt att bara lägga huvudet tillbaka och sova. God natt!


Städnoja

Tror jag har åkt på en sväng av städnoja, vill fixa allt helt plötsligt.  Man brukar ju säga att det är nära förlossningen då, så vi får hoppas. Har precis städat klart och sitter nu och tar igen mig i soffan, är helt ensam hemma vilket inte är vanligt. Var och lämnade Monty hos älsklingen på jobbet innan, och de har inte kommit hem än.

Natten som var, var hemsk vaknade 2 gånger och var helt genom svettig, sängen var helt blöt. Trodde först att det var vattnet som gått, men så var inte fallet. Vaknade sen flera gånger under natten av att magen var hård och jag var super kissenödig. Älsklingen sa också att han vaknat flera gånger, och även han var svettig. Magen har sjunkigt en hel del nu, så han ligger väl förmodligen och trycker på blåsan. Ska till barnmorskan i morgon, så jag får se vad hon säger.

Födelsedags fika

Har varit hos svärmor på fika då hon fyllde år.  Även om det var hon som fyllde år så fick vi även en present, en jätte söt body till lilla knoddis. Annars har jag inte gjort så mycket idag, utan mest tagit det lungt. Känns som om halva dagen nästan gått när jag väl har ätit frukost och klätt på mig, men varför ska jag stressa upp på morgonen? Det gäller att passa på och vila nu när man kan.


Måndag

Blev en sväng till sjukhuset, idag igen. Tyckte att jag knappt känt några foster rörelser under dagen och sen hade jag ont ner mot bäckenbenet. Så jag fick åka in för att göra en CTG för att se att allt var som det skulle, och som tur var så var det de. Men det är klart att man blir orolig. Barnmorskan menade på att det nu var så trångt i livmodern att han knappt kunde röra sig.

Men så fort jag la mig ner och de satte på CTG aparaten så spratlade han till. Så hon sa att nästa gång jag får jag hota med att jag ska åka in till sjukhuset, så börjar han förhoppningsvis att röra sig. Ang smärtan så berode det på att han nu förmodligen låg och skavde på bäckenbenet. Tycker mest synd om min älskling som ska stå ut med mitt tjat hela tiden och köra mig över allt. TACK FÖR ATT DU ÄR DEN DU ÄR!

Har även passat på att möblera om hemma, så nu står spjälsängen brevid min säng. Fick flytta en litet skåp som stod där. Tanken var innan att jag och älskligen skulle byta sängplats, men sen kom vi på att om spjälsängen skulle stå på den sidan så måste vi flytta Montys säng, och för hans del kommer det ändå bli så stora förändringar så han behöver ha kvar något från den ''gamla'' tiden.

1 månad kvar

Idag är det 1 månad kvar till BF. Vaknade tidigt i morse igen, hade sammandragningar så låg kvar ett bra tag i sängen. Sitter nu och väntar på att mamma ska komma på besök, Monty springer runt som en tok i lägenheten då han märker att nåt är på G, och han älskar när mamma kommer på besök för då vet han att det blir mycket kel och lång promenad.

Var hos Martin och Samantha igår kväll och kolla på film, Steep brother. Kan verkligen rekomendera den, var verkligen super kul.

RSS 2.0